Vacatures

Als vrijwilliger bij Neboplus kun je op allerlei plekken actief zijn. Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor de volgende vacature:

Rustpunt gezocht 

Neboplus heeft vier afdelingen Kleinschalig Wonen, waar mensen met verschillende vormen van dementie wonen. Iedere dag zijn daar ook vrijwilligers actief, vooral in de ochtenden. Zij geven aandacht aan onze bewoners, maken een wandelingetje, bereiden het eten voor en schenken een kopje koffie. Het is mooi om te zien hoe onze bewoners genieten van dat beetje extra aandacht. Ook zorgt een vrijwilliger voor rust in de huiskamer. De verzorgende is vaak druk en loopt heen en weer, maar een vrijwilliger heeft de tijd om rustig bij een bewoner te gaan zitten. Nu de zorgvraag steeds zwaarder wordt, zou het fijn zijn om die zorgzame vrijwilligershanden ook meer in de middag op de afdelingen te hebben.
Als vrijwilliger ben je aanwezig in de huiskamer en heb je aandacht voor de bewoners. Je zorgt voor de rust in de huiskamer, doordat jij er bekend bent en op de bewoners kunt reageren als zij een vraag hebben, of hun verhaal kwijt willen. Je helpt met de broodmaaltijd en eet dan zelf ook even een broodje mee, natuurlijk. Je begint in de middag rond 15.00 uur en bent rond 18.00 uur klaar.

Ben jij iemand die het leven van anderen graag iets leuker wil maken? Vind je het prettig om in een team te werken en te weten dat jouw inbreng heel erg gewaardeerd wordt? Dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen voor een kennismakingsgesprek.

Meer weten?

Wil je reageren op deze vacature of een keer meelopen om te kijken of dit iets voor je is? Neem dan contact op met onze coördinator vrijwilligerswerk.