Zeskamp

vrijdag 26 juni 2015

Verslag van de zeskamp op 12 juni 2015 van het personeel Neboplus.

Het duurde even, maar na een kwartiertje wachten begon men om 15.45 uur toch met de spelen. Eerst gingen we zeiltrekken, dat werkt als volgt: 4 personen gaan op het zeil staan en twee trekken aan het zeil. Het is de bedoeling dat de 4 tegelijk springen als er aan het zeil getrokken wordt, het verliep niet helemaal zoals het moest, maar een kniesoor die daar op let.

Rupsband lopen was het volgende onderdeel, dat is een leuk onderdeel en vereist wel enige samenwerking van de deelnemers dus goed voor een stukje teambuilding. Als er niet goed wordt samengewerkt, kunnen er mensen vallen en dat gebeurde ook, evenals bij het zeiltrekken trouwens waar ook iemand (we zullen de naam van de gastvrouw niet noemen) keihard op haar stuitje viel.

De kruiwagenrace was niet eerlijk verdeeld want er reed onder andere een grote man met een kind terwijl er ook mensen van dezelfde grootte elkaar moesten duwen. Maar het onrecht strafte zichzelf omdat men te hard door de bocht ging en de kruiwagen omviel. Zaklopen: dit wordt meestal met oude jute zakken werd gedaan, maar in dit geval had men voor grote afvalzakken gekozen met een paar gaten onderin, het leek meer op een pinguïnloop! Skilopen: dit was het moeilijkste onderdeel want gaat dit niet gelijk dan staat de groep stil of valt men om.

Daarna het waterspektakel: een leuk spel, maar niemand hanteerde de spelregels. Het was de bedoeling dat de tegenstanders de bekers van het dienblad af gooiden zodat er zo weinig mogelijk water in de emmers aan de overkant zou komen. Het werden geen bekers, maar personen die nat gegooid werden en dat was zo leuk dat alle kinderen mee gingen gooien met sponzen en zelfs emmers water.

Al met al was het een gezellige middag en zowel bewoners als medewerkers hebben genoten van het spektakel. Na afloop hebben we lekker friet met een frikandel of kroket gegeten, ook was er ijs toe. Aan het einde van de middag werd de winnaar bekend gemaakt: dit was het team etage 1 onder leiding van coach Karin Verweij.  Proficiat!

 

 

« terug naar overzicht