Wielenwandel 2019

maandag 23 september 2019

Door: Marianne (Visser) Pouw

De hele week waren we al aan het toeleven naar deze dag, zaterdag 7 september, want deze dag stond het wielerwandelen op het programma. Het initiatief van interserviceclubs in de gemeente Barneveld. De vrijwilligers die betrokken bij dit evenement, zijn allemaal lid van deze clubs. Dit jaar was het de elfde keer dat het werd georganiseerd.

Zaterdagmorgen was het verzamelen in restaurant de Meent. De dames van het welzijn-team waren aanwezig en stonden ons bij zodat we om 10.00 uur konden vertrekken.
In een lange stoet van rolstoelen met begeleiders ging het richting Barneveld centrum waar we op het Raadhuisplein ook de andere deelnemers ontmoetten, de bewoners van andere woon-  en zorgcentra in Barneveld. Daar werd ons koffie en thee met wat lekkers  aangeboden.Wethouder De Kruijf sprak ons toe, dit alles onder een aangenaam septemberzonnetje. Het werd nog gezelliger toen de Barre Bloazers van zich lieten horen. Maar dit was de eerste stop en dus vervolgden we wielerwandelend onze tocht door het centrum waar we door verschillende winkeliers werden getrakteerd op een bonbons, een stukje kaas en op de hoek bij de slager kregen we een lekker warm plakje worst. Dit allemaal op weg naar het Schaffelaartheater, onze stop voor de lunch.

Bij het theater aangekomen gingen we niet de gebruikelijke manier naar binnen, maar kwamen we, nadat we de coulissen hadden gepasseerd, terecht op het grote podium.
Wat bijzonder. We troffen er vele gedekte tafels aan en mochten met stoel en al aanschuiven. Beginnend met een kopje soep en schalen vol belegde broodjes. Daarbij kon de dorst met allerlei frisse drankjes worden gelest. Heel belangrijk want we werden ook nog getrakteerd op een lekker broodje met haring.
We werden ook hier toegesproken door o.a. de directeur van het theater. Ter afsluiting van dit samenzijn werden we vanuit de zaal toegezongen door shantykoor 'De Ankevelders' uit Achterveld. We genoten niet alleen van dit koor. Alleen al de inzet van vele vrijwilligers die ons deze dag wilde laten genieten: geweldig, overweldigend is nog beter uitgedrukt.
Dit was voor mij de eerste keer, maar het gevoel van saamhorigheid zal ik niet licht vergeten. 

En als we al dachten dat het zo wel genoeg zou zijn, werden we bij de uitgang van het theater aangenaam verrast met een heerlijk ijsje en stonden medewerkers van Intratuin ons op te wachten om ons een bloeiend plantje te overhandigen.
Zeer voldaan brachten de begeleiders ons weer naar Neboplus.
Dankbaarheid overheerst bij het terugdenken aan deze dag.

« terug naar overzicht