Veranderingen in de zorg

dinsdag 9 december 2014

Met alle wijzigingen vanaf 1 januari 2015 verandert er veel in de ouderenzorg, maar Neboplus blijft staan voor zorg met aandacht. 

‘Krijg ik straks nog wel de zorg die ik nodig heb?’ Veel mensen vragen het zich af, nu er zoveel verandert in de zorg. Vanaf januari 2015 krijgen de gemeentes een hoofdrol bij het invullen van zorg. Voortaan klopt u daar aan als u hulp nodig hebt. Een medewerker komt dan langs voor een gesprek aan de keukentafel. Samen kunt u bekijken welke hulp u nodig hebt.

Dagverzorging
Soms bent u al geholpen met wat extra steun van mensen om u heen. Maar het kan ook zijn dat u professionele hulp nodig hebt. De gemeente geeft u dan een indicatie voor passende ondersteuning. U kunt bij Neboplus terecht voor alle vormen van zorg, tot en met verpleeghuiszorg toe. Misschien kunt u niet de hele dag alleen thuis zijn? Dan is onze dagverzorging, waarvoor u een gemeentelijke indicatie nodig heeft, een steun in de rug. U kunt een of meer dagdelen bij Neboplus komen voor ondersteuning, zorg en ontmoeting zodat u langer thuis kunt blijven wonen. Er is ruimte voor uw verhaal en uw vragen. 

Wonen met een plus
De veranderingen in de zorg zijn veelomvattend. Er kunnen in uw specifieke situatie vragen rijzen welke ondersteuning Neboplus daarbij kan bieden. Dat kunnen vragen zijn over ondersteuning thuis vanuit de WMO, de dagbesteding, tijdelijke opvang, zorg thuis of binnen Neboplus waarbij u al dan niet een appartement zelf huurt. Voordat u contact opneemt met de gemeente gaan wij graag het gesprek met u aan, zeker omdat er op dit moment nog veel onduidelijk is, zodat wij met u meedenken of wij iets voor u kunnen betekenen.

Meer weten?
Kom gerust eens binnen kijken, of maak een afspraak met ouderenadviseur Betty Groot Boerle of Gerda Huzen.

 

« terug naar overzicht