Vanaf nu ook cadeaubonnen in de Weggeefkast

maandag 23 mei 2016

PERSBERICHT

                        Vanaf nu ook cadeaubonnen in de Weggeefkast                                              

Arnhem, 9 mei 2016

In Gelderland staan inmiddels 71 weggeefkasten en nog steeds krijgt de redactie nieuwe aanvragen. 'Ons streven was eerst om in iedere gemeente tenminste één kast te plaatsen, maar het is zo'n succes dat er inmiddels gemeenten zijn met meerdere kasten', laat de redactie van Gelderland helpt weten.

‘De Weggeefkast is een begrip aan het worden', aldus Renate Koning van Gelderland helpt. 'Mensen weten de kasten goed te vinden. En tegenwoordig durven mensen ook spullen uit de kast te halen. In het begin kwamen de bezoekers voornamelijk met spullen die in de kast werden gezet. Maar hij is ook vooral bedoeld om er dingen uit te halen! Je hoeft je niet verplicht te voelen om ook iets in de kast te leggen.’
In de kasten kunnen mensen voorwerpen leggen zoals een brillenkoker, een mooi beeldje, spelletje, een schilderijtje of horloge. Het mag van alles zijn, zolang het maar in de kast past. 

Nieuw in de Weggeefkast zijn de cadeaubonnen die mensen kunnen invullen. Het zijn blanco cadeaubonnen waarop bezoekers mogen aangeven wat ze voor een ander willen doen. Denk daarbij aan het aanbieden van Franse les, ramen wassen of het uitlenen van de grasmaaier of bladblazer. 
Ook hier geldt, net als bij de Weggeefkast, het principe: je mag een cadeaubon invullen of een ingevuld exemplaar meenemen.

De cadeaubon is een concept van Juul Martin van de deelwinkel in Nijmegen. Hij introduceerde de cadeaubon omdat hij voor een delende samenleving is.
Alleen al in Nederland werden het afgelopen jaar duizenden bonnen ingevuld en verzilverd. Het concept is overgenomen door verschillende instellingen en vanaf nu ook door Gelderland helpt.

De Weggeefkasten zijn onderdeel van het platform Gelderland helpt, dat als doel heeft om Gelderlanders elkaar te laten helpen. Gelderland helpt heeft een eigen website, facebookpagina, radiorubriek en tv-programma. Op de website www.gelderlandhelpt.nl kunt u een vraag plaatsen waarop andere bezoekers kunnen reageren door hun hulp aan te bieden.

Het tv-programma Gelderland helpt, gepresenteerd door Angelique Krüger, wordt vanaf zondag 2 oktober wekelijks uitgezonden om 18.20 uur bij Omroep Gelderland.

         
     

                                

« terug naar overzicht