Twaalf maanden Nederland

vrijdag 3 februari 2017

Twaalf maanden Nederland

Pianomuziek van Tsjaikovski met filmbeelden van de 12 provincies van Nederland in de 12 maanden van het jaar door de heer Klaas Bakker - piano en film stond vrijdagavond 20 januari op het programma.

De heer Bakker had het programma zelf samengesteld. Elke maand begon met een uit het Russisch vertaald gedicht. Daarna liet hij beelden zien van een Nederlandse provincie onder begeleiding van prachtige piano muziek die hij zelf speelde. 

Hier volgen een paar voorbeelden: In maart liet de heer Bakker een filmpje de Leeuwerik zien. Bij april een stukje van hyacinten en hoe mensen hier mozaïekstukken van maakten, zo mooi!         

          


Bij juni hoorde de wadloop naar Ameland waar hij 3.5 uur over gedaan heeft met de camera veelal boven zijn hoofd omdat het water regelmatig tot zijn middel kwam.
Het was een vermoeiende tocht verzekerde de heer Bakker ons want er stonden weinig bankjes onderweg. 

Bij augustus kwam een filmpje van de drooglegging Flevoland en de suikerbietenoogst.
In september volgde de visvangst in Vlissingen, november de Troika rit in Gelderland in Korten Oever waar boer Wassink woont. De boer woont er alleen (83) met zijn twee paarden en maakt in de winter nog tochtjes met zijn arreslee.

Zo was er over alle maanden iets te vertellen en muziek te horen. De bezoekers waren tot het laatste moment geboeid. “Wat was het mooi en voor herhaling vatbaar” werd veel gehoord na die tijd.

 

 

« terug naar overzicht