Optreden Shantykoor 'Het roer om'

maandag 17 juli 2017

Door: Trudy Hogendoorn

Vrijdagavond 7 juli was er een spetterend optreden van het Shantykoor “Het Roer Om” onder leiding van Wilma Bouwman. Het was al vroeg een gezellige drukte  op het terras en uit de speakers klonken al zeemansliederen zodat we vast in de sfeer konden komen. Tijdens de koffie was het  leuk om te zien dat de mannen aan het opbouwen waren.
Toen de eerste noten werden ingezet begon menigeen mee te zingen en deinen.

Er was één zanger die zijn kleinzoon had meegenomen en samen zongen ze de ‘Zuiderzee ballade’. Mooi om te zien dat enthousiasme en die blije gezichten. Duidelijk een moment van ontspanning.

Er was een korte pauze want de mannen moesten de even de kelen smeren met fris of koffie. Het tweede gedeelte was ook weer prachtig. Bij sommige liedjes werden we uitgedaagd om mee te bewegen en dat werd ook volop gedaan. 

Na het optreden kregen we nog een toegift. Op verzoek van een bewoner werd het lied “op de woelige baren” ingezet.

Toen was het echt afgelopen. Het prachtige weer werkte mee om nog even na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Het was een zeer geslaagde avond.

Ook de mannen van het Shantykoor hebben genoten. Ze  bedankten ons de volgende dag per mail en willen graag volgend jaar weer komen. En daar zijn we blij mee!

« terug naar overzicht