Optreden koor Oud mariniers 'Qua Patet Orbis

maandag 17 september 2018

Door: Trudy Hogendoorn

Het is 6 september 19.00 uur, tijd voor: Qua Patet Orbis
Zo wijd de wereld strekt, de lijfspreuk van de Koninklijke Mariniers.

                          

Het optreden van het koor ‘oud mariniers’ Qua Patet Orbis kan beginnen. Het was alweer de derde keer dat deze mannen lieten horen wat ze in huis hadden.Onze “Meent” was weer goed gevuld want zingen doen we graag met elkaar. Er werden gezellige meezingers ingezet zoals:”Meisje, ik ben een zeeman, Daar bij die molen, Sarie Marijs enz.

 De heer De Velde Harsenhorst met zijn dochter

Aan het eind werd er speciaal voor dhr. De Velden Harsenhorst 'Surabaya' van Anneke Grönlo gezongen. Dit omdat hij vroeger bij het korps gediend heeft. Inmiddels had de zorg koffiepauze en kwam even mee luisteren. Ze hadden echter ook nog een verzoeknummer: Daar aan het kleine café aan de haven.Nou, dat hebben we geweten. Het koor was moe dus ik (Trudy) mocht de solo doen. Ik wilde niet kinderach
tig doen dus werd er ingezet. Het refrein zongen we allemaal uit volle borst mee. Jammer dat er een einde komt aan zo’n lied.  Er werd nog wel opgemerkt dat het maar goed was dat Trudy zichzelf niet kon horen zingen…….

Het kon de pret niet drukken, we hebben een hele leuke avond gehad. Onze bewoners willen de mariniers graag nog eens horen.

 

« terug naar overzicht