NL Doet: Burgemeester en wethouders bezoeken Neboplus

maandag 18 maart 2019


NL Doet 15 maart 2019
Wat hebben onze bewoners genoten op vrijdag 15 maart. Deze morgen bracht het college van b. en w. een bezoek aan Neboplus in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet.

Mevrouw Van Zomeren verwelkomde het college en aansluitend ging burgemeester Van Dijk in op de actie NL Doet en het verrichten van vrijwilligerswerk: Even iets heel anders doen dan in je dagelijks leven en iets voor een ander kunnen betekenen. 

Het was de bedoeling dat het college samen met de bewoners een bezoek zou brengen aan het Museum Nairac, maar vanwege het slechte weer werd besloten om de excursie uit te stellen. 


                                                                                    Fotograaf: Bram van den Heuvel

De wethouders hielpen bij het koffie schenken en het uitdelen van het gebak. Aansluitend was en er een korte leerzame en interactieve presentatie over het gemeentehuis.
Een van de onderwerpen ging over het kunstwerk voor het gemeentehuis. Het kunstwerk staat voor de veelkleurigheid van de gemeente en voor verbinding. De naam 'Ei 2011' verwijst naar Barneveld als centrum van de pluimveeteelt en met name het kippenras Barnevelder.
Tijdens de presentatie werden er ook vragen gesteld. Een van de vragen was: Wie weet waar het eerste gemeentehuis stond? Tot verrassing van de aanwezigen wist een van de bewoners het goede antwoord: Garderen.

Na de presentatie werden onder het genot van een glaasje sap diverse spelletjes gedaan met de bewoners.


                                                                                 Fotograaf: Bram van den Heuvel

Het was een gezellig samenzijn met vele leuke ontmoetingen en gesprekken.

Namens de bewoners: College van b.en w. bedankt voor uw bezoek.

  
                                                                            Fotograaf: Bram van den Heuvel

« terug naar overzicht