Huren bij Neboplus: een nieuwe vorm van wonen en zorg

maandag 9 maart 2015

Door de veranderingen in de zorg blijven oudere mensen steeds langer thuis wonen. Niet iedereen vindt dat prettig. ‘Nu ik steeds meer hulp nodig heb, voel ik me thuis vaak onbeschermd en alleen. Zijn er geen andere oplossingen?’ Het huren van een woning bij Neboplus biedt nieuwe mogelijkheden.
Mensen die zorg nodig hebben, komen niet meer automatisch in een zorgcentrum terecht. Door de scheiding van wonen en zorg krijgen ze de hulp die ze nodig hebben voortaan thuis. Maar als je afhankelijker wordt van zorg, groeit vaak de behoefte aan een meer beschutte woonomgeving. Een plek waar de hulp snel ter plaatse is als je die nodig hebt. Daarom biedt Neboplus de mogelijkheid om een appartement in ons zorgcentrum te huren. Daar kunt u op indicatie zorg van ons ontvangen, binnen een veilige omgeving. Dat geeft vertrouwen – voor uzelf en de mensen die om u heen staan. U kunt er bovendien gebruikmaken van faciliteiten als de ontmoetingsruimte, de winkel, de kapsalon en een activiteitenprogramma.

Ook in Voorthuizen

Neboplus onderzoekt op dit moment of het ook in Voorthuizen haalbaar is om wonen en zorg op deze manier aan te bieden. De bedrijven Jonkers Vastgoed en Van Bekkum Projecten hebben een bouwplan gemaakt voor een protestants-christelijk woonzorgcentrum. Het gebouw met circa 25 appartementen staat gepland naast de hervormde dorpskerk in het centrum van Voorthuizen. U woont er midden in de dorpsgemeenschap en krijgt er – op indicatie – zorg aan huis.
Heeft u vragen? U kunt ons bereiken tussen 09.00 en 16.30 uur op tel. (0342) 411 811.

« terug naar overzicht