Het avonturenkoffertje van opa

maandag 11 april 2016

Door Marjanne Hartkamp, gastvrouw

Op dinsdagavond 1 maart werden de bewoners, gasten en medewerkers meegenomen op een muzikale reis door het Barnevelds kamerorkest. Zij speelde deze avond het muzikale verhaal "Het avonturenkoffertje van Opa", met werken van o.a. Mozart, Brahms en Grieg.

"In een klein dorpje woonden eens twee kinderen met hun vader en moeder en hun opa. De tweeling Joost en Sara werd iedere morgen gewekt door de vrolijke muziek van hun opa. Opa speelde net zo lang vrolijke liedjes op zijn viool totdat iedereen in huis wakker was. Maar, sinds een week of vier is het 's morgens heel stil in huis, want opa is verdwenen, en niemand weet waar hij naar toe is gegaan.........". De tweeling gaat op een muzikale zoektocht door Europa.

Bewoners genoten van bekende muziekstukken,  die bij het verhaal werden gespeeld,  en de sfeer zat er al snel in. O een gegeven moment kwam de tweeling in Ierland, waar ze uit een pub prachtige viool muziek hoorden, als een magneet werd de tweeling naar binnen getrokken.

En wie zat daar? Je raad het al, daar in de pub zat opa met zijn hoofd een beetje gebogen een Ierse ballad te spelen, de tweeling herkende hem meteen en ze vlogen op hem af en vroegen opa waarom hij toch weg was gegaan  Opa’s antwoord hierop was dat hij niet anders kon dan zijn muzikale hart volgen. Opa had er geen spijt van, maar beloofde mee naar huis te komen. Hij had de tweeling en de rest van de familie vreselijk gemist. Zo kwam alles toch weer goed en zou de tweeling weer gewekt worden door mooie vioolmuziek van opa.

 

 

« terug naar overzicht