Expositie van Herna van Dronkelaar

woensdag 29 maart 2017

Haar oorsprong ligt in Twente en sinds 2004 woont zij in Barneveld. Vanaf haar kinderjaren is zij creatief bezig en heeft zij zich daarin steeds meer ontwikkeld. Ruim 15 jaar geleden heeft zij zich ontwikkeld in schilderen en het werken met speksteen waar uiteindelijk het schilderen steeds meer de voorgrond heeft gekregen. Om daarin meer ervaring en technieken te kunnen krijgen heeft zij de Vrije Kunstacademie in Nunspeet enige tijd gevolgd. Zij geeft aan: "Naast de praktische handvaten heb ik daar geleerd buiten mijn grenzen te werken en dat geeft elke keer weer verrassende effecten. De laatste jaren richt ik mij dan ook voornamelijk op schilderen".

Zij schildert veel abstracte doeken waarin altijd een verhaal in te vinden is. De materialen die zij hiervoor gebruikt zijn voornamelijk acrylverf gecombineerd met verschillende materialen zoals paverpol, stof, glas, kralen, zaagsel of wat er maar in haar handen komt. Werken met olieverf vindt zij ook heerlijk om te doen, het geeft nog meer diepte en glans aan een schilderij.

Naast het schilderen heeft zij een andere hobby ook verder opgepakt, het maken van kleding en werken met stoffen. "Ik ben daar mee aan de slag gegaan en ben van beroep coupeuse. Mijn atlier heeft dan ook als slogan “Waar Mode & Kunst bij elkaar komen'.

Daarnaast ontwerpt en maakt zij kleding. Momenteel krijgt ze de gelegenheid om voor aanstaande bruidjes bruidjurken te ontwerpen en te maken. Dit is een prachtig proces om samen in te gaan. Van het ontwerpen, stof uitzoeken tot het maken van de uiteindelijke bruidsjurk. Het is een persoonlijk proces die dan ook als vertrouwd en als een extra  feest ervaren wordt. Het is dan ook heerlijk als een klant met een mooi schilderij of bruidsjurk naar huis gaat. 
De expositie is tot begin mei aanwezig op Neboplus.

Meer informatie over haar werk vindt u op de website: www.herna-atelier.nl 

                                                                

 

 

« terug naar overzicht