De verhalenverteller

vrijdag 12 februari 2016

Door Trudy Hogendoorn, gastvrouw

Maandagmiddag 1 februari gingen we even terug in de tijd met de verhalenverteller. Hij vertelde een bekend verhaal uit de Bijbel over aartsvader Abraham. Abraham kwam uit de  stad Ur in Mesopotamië. Toen zijn vader Tera stierf, riep God Abraham en zei tegen hem dat hij op reis moet gaan. 
De verteller was gekleed in een prachtig oosters gewaad en hij had ook een stok bij zich. Abraham moest zijn stam en land verlaten om naar een onbekend land te gaan. Het land dat God hem zal wijzen en Hij zal Abraham tot een groot volk maken. Een tocht in geloof en vertrouwen op God. Want het land waarheen hij zou gaan, kende Abraham niet. En op reis gaan met familie en goederen was gevaarlijk in die dagen. Maar Abraham ging in gehoorzaamheid aan God.
Waarschijnlijk kent u  het verhaal en weet u hoe het verder gaan. Mocht u het niet kennen dan kunt u het lezen in de Bijbel in Genesis 12.

We hebben nog enkele liederen gezongen en samen een fijn uur gehad. De verhalenverteller was trouwens Bert van de Top uit Barneveld.
Bert bij deze nogmaals bedankt.

 

 

 

 

« terug naar overzicht