Coronavirus - sluiting Neboplus voor bezoekers

vrijdag 20 maart 2020

Gisteren heeft het kabinet extra maatregelen afgekondigt om verspreiding van het coronavirus te beperken. Neboplus neemt de adviezen van het kabinet over. 

Dit betekent dat we de locatie Neboplus per direct en tot nader order sluiten voor bezoek. 

Deze maatregelen gelden voor zowel de zorgafdelingen, kleinschalig wonen als voor de aanleunwoningen, ongeacht of u zorg van ons heeft. 

Het valt ons zwaar dit besluit te moeten nemen. Maar in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. 

Wat dit voor de locatie Neboplus betekent
De voordeur is vanaf heden dicht. De schuifdeur aan de buitenzijde gaat open maar bezoekers kunnen niet verder dan de sluis (de binnenste deur is dicht).
Voor bezoek is er bij de voordeur (voorkant van het gebouw) een bel (groen hoorntje, “call”), daar kan men op drukken, een medewerker beantwoord deze en er kan eventueel opengedaan worden. Aan de achterzijde van het pand is geen bel aanwezig. 
De ingangen van de aanleunwoningen, bergingen etc. worden afgesloten en mogen niet gebruikt worden. 

Ontvangen goederen van buiten Neboplus
In de sluis aan de voor- en achterzijde staat een tafel waar goederen tussen 9.00 - 17.00 uur afgegeven kunnen worden zoals boodschappen van buitenaf of kadootjes. De personen die het afgeven moeten volledig klachtenvrij zijn. 
Boodschappen van buiten worden op de tafel in de sluis geplaatst, in een gesloten tas met duidelijk de naam van de bewoner er op. 
Bloemen, kaartjes en kadootjes zijn van harte welkom. Deze mogen in de sluis afgegeven worden op de tafel met eventueel een naam erop. 

Hoe lang duurt dit?
Hoe lang deze situatie zal duren is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen. De overheid heeft aangegeven dat het in ieder geval tot 6 april 2020 zal zijn. 

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u deze stellen via de receptie (0342-411 811). Ook als u nog creatieve ideeën heeft om deze periode zo goed mogelijk door te komen dan zijn deze zeer welkom. 


« terug naar overzicht