Blije bezoekers bij Neboplus

dinsdag 2 juni 2020

“Zo fijn dat ik mijn tante van 94 weer kan bezoeken”

Deze week mochten bezoekers van de overheid en RIVM hun geliefden in verzorgingscentra weer bezoeken. Dat wil zeggen; een vaste contactpersoon per bewoner. Zaterdag was het zover: Bertus Van Veldhuizen bezocht als eerste bezoeker zijn tante van 94. “Ik bezocht haar elke week en dat kwam stil te liggen wat natuurlijk erg verdrietig was. Mijn tante woont al twee jaar bij Neboplus.” 

Vrijwilligster Geke  van der Jagt begeleidt
meneer Van Veldhuizen als eerste bezoeker die zijn 94-jarige tante bijna drie maanden moest missen.

Keurig verzorgd en prima geregeld
“Ik vond het ook keurig verzorgd en geregeld. Ik mag elke vier dagen komen. De organisatie is er maar druk mee om alles goed te organiseren en te begeleiden. Ik ben vanochtend op de fiets vanuit Lunteren gekomen, dus dat is voor mij ook meteen een gezond tripje. Ik had een advocaatje voor mijn tante meegenomen want dat vindt ze heerlijk. Ook in de periode dat ik haar niet kon bezoeken was het goed. Ik heb elke dag gebeld en werd goed op de hoogte gehouden hoe het met haar ging. Dan vroeg ik ook aan haar ‘Hoe zijn de dames voor je?’. ‘Och ze zijn allemaal zo lief voor me, zegt ze dan. Dat is ook als familie heel erg fijn om te horen. Ze is zo blij dat ik weer komen mag. Van het Proathuis konden we geen gebruik maken omdat ze niet van haar kamer af kan, maar ze is enorm helder van geest en dat is fijn.” Zegt een enthousiaste Van Veldhuizen. 

Bestuurder Eunice van Zomeren is erg blij dat het eindelijk weer mag. “Voor de familie en bewoners is het een moeilijke periode geweest dat ze hun dierbaren zo lang hebben moeten missen. Er is bij Nebo hard gewerkt om alles in goede banen te leiden. Regelen dat mensen op een veilige manier naar binnen komen is nu essentieel. Goede hygiëne in acht nemen is echt van belang. Dat betekent controle bij de ontvangst in de hal. Gelukkig kunnen we hiervoor rekenen op de bereidwilligheid van onze vrijwilligers. In de praktijk kom je wel eens obstakels tegen die we creatief en samen met elkaar oplossen. We zijn zo blij dat het weer kan, ook al is het voor ons zeker ook spannend want we zijn coronavrij en dat willen we natuurlijk graag zo houden! Dat staat (of valt) met goed vertrouwen van een ieder die hier binnen gaat. Vanuit de organisatie doen we er in elk geval alles aan. En ook toen het niet kon hebben we gedacht in oplossingen: een bezoekje buiten bij het hek van het hertenkamp, en we waren blij met ‘t Proathuus als ontmoetingsplek. Die mogelijkheden hebben we nog steeds zodat ook andere familieleden dan de vaste contactpersoon ontmoetingsmogelijkheden houden”.

« terug naar overzicht