Aandacht voor mantelzorgers Neboplus op de Dag van de Mantelzorg

zaterdag 12 november 2016

In het hele land zijn 10 november mantelzorgers in het zonnetje gezet, zo ook in Neboplus. In Nederland zijn veel mantelzorgers actief, een op de drie Nederlanders verzorgt iemand in zijn of haar omgeving.

De mantelzorgers werden ontvangen in het gezellige restaurant van Neboplus met koffie en versgebakken appeltaart. Mevrouw Eunice van Zomeren, bestuurder van Neboplus, opende de bijeenkomst en heette hen van harte welkom.

Het thema dit jaar is 'Mantelzorg doe je samen'. Aansluitend op dit thema werden de uitslagen van het mantelzorgonderzoek door mevrouw Van Zomeren toegelicht en besproken met de aanwezigen.

Na de pauze gaf Annet van Dijk, coördinator vrijwilligerswerk, een toelichting op het thema. Mantelzorgers hebben een cruciale rol bij de zorg voor onze bewoners. Dit werd mooi verwoord en uitgebeeld met het beeld van draden die samen door elkaar geweven een warme deken om de bewoner vormen. De betrokkenheid van mantelzorgers loopt als kleurige draden door onze zorg. Zij  zijn belangrijk onderdeel van het welzijn voor onze bewoner en ze helpen ons een nog beter beeld van bewoners te krijgen. Er was gelegenheid voor mantelzorgers om een reactie te geven op de presentaties en vragen stellen.

Na afloop was er een informeel samenzijn voor verdere ontmoeting met een drankje en een hapje en zij ontvingen een attentie als blijk van waardering.

                      

          

           Samen geweven vormen we een warme deken om de bewoner

                     

« terug naar overzicht