Neboplus bouwt nieuwe locatie

In de nieuwe Voorthuizense wijk Holzenbosch start Neboplus met kleinschalige woongroepen voor ouderen met dementie. In het gebouw komen ook sociale huurappartementen. Op de begane grond is ruimte voor bijvoorbeeld een kinderdagverblijf en een huisartsenpraktijk.

Plannen
Neboplus werkt hierin samen met Woningstichting Barneveld, die het gebouw gaat realiseren. Het gaat om een nieuw te bouwen pand, vlakbij de nieuwe rotonde aan de Baron van Nagellstraat en de Holzenboschlaan. In het vierlaagse gebouw is straks onder meer plaats voor zes groepen ouderen met dementie. Elke groep bestaat uit zes bewoners. Elke bewoner heeft een eigen woonkamer en sanitair, daarnaast kent elke groep één gemeenschappelijke woonruimte met keuken. Verder worden er in het gebouw één- en tweepersoons appartementen gerealiseerd voor senioren. Deze senioren kunnen ook, indien nodig, gebruik maken van de zorg en dienstverlening van Neboplus en/of aansluiten bij de woongroepen. 

Impressie
Met trots laten we zien hoe de nieuwe locatie eruit komt te zien!

Uniek concept
De combinatie van zorgappartementen voor ouderen met dementie en seniorenappartementen is een goede aanvulling aan het huidige aanbod. Dit is vooral een uitkomst voor oudere stellen van wie de één zorgbehoevend is en de ander vlakbij wil wonen. We komen nu nog schrijnende situaties tegen, waarbij echtparen noodgedwongen gescheiden moeten worden, omdat het thuis bijna niet meer houdbaar is. Door zorgwoningen en reguliere woningen in één gebouw te combineren, kun je ervoor zorgen dat deze mensen toch dicht bij elkaar kunnen blijven. 

Op de begane grond is ruimte vrijgehouden voor verschillende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een kinderopvang, fysiopraktijk en huisartsenpraktijk. Ook is deze ruimte vooral beschikbaar als ontmoetingsruimte voor de verschillende gebruikers van het gebouw. 

Planning en organisatie
Het streven is om de nieuwe locatie in het eerste kwartaal van 2022 feestelijk te openen. 

Meer weten over het aanmelden en de wachtlijst? Neem dan contact op met één van onze ouderenadviseurs via ouderenadviseur@neboplus.nl of 0342-411 811.

Voor deze nieuwe locatie hebben we uiteraard nieuwe collega’s nodig met hart voor de zorg. Wil je meer weten over de mogelijkheden en beschikbare functies? Neem dan contact op met projectleider Hendrina Brugmans via hbrugmans@neboplus.nl of 0342-411 811.