Neboplus en duurzaamheid 

Neboplus staat middenin de samenleving en draagt graag bij aan de wereld om haar heen. Neboplus is zuinig op de aarde en wil de aarde niet slechter achterlaten voor volgende generaties. Hierin nemen wij onze verantwoordelijkheid en stemmen ons beleid en duurzame bedrijfsvoering er zoveel als mogelijk op af. 

Duurzaam ondernemen, is dan ook terug te vinden in diverse bedrijfsonderdelen. Denk hierbij aan stroomopwekking door gebruik te maken van een groot aantal zonnepanelen. Daarnaast kent ons inkoopbeleid een duurzaam karakter: wij werken - indien mogelijk - met geselecteerde partners die ook werken aan verduurzaming. Hiernaast heeft Neboplus recent een duurzaamheidsonderzoek laten uitvoeren samen met Woningstichting Barneveld. Met de voorgestelde maatregelen sluiten wij aan op verdere uitrol van verduurzaming binnen de instelling, waaronder vervangen van alle ketels. Tot slot, als ondernemende woonzorginstelling is Neboplus volop in ontwikkeling. Bij de nieuwbouw van onze twee nieuwe woonzorglocaties streven wij ernaar volledig energieneutraal te bouwen. 

Iedereen draagt ‘n steentje bij

Onze medewerkers en vrijwilligers dragen vanzelfsprekend ook hun steentje bij door duurzaam te werken én te leven. Zo printen wij zo min mogelijk en werken volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Denk ook aan andere dingen, zoals het licht uitdoen of de verwarming ’s nachts lager zetten.