Dagopvang

Vroeger kwam u misschien nog veel in het dorp, maar tegenwoordig lukt dat niet meer. De dagen thuis kunnen dan erg lang worden. Bespreek het eens met ons. Neboplus biedt dagopvang op meerdere dagen in de week. 

Even bijpraten

Afhankelijk van uw omstandigheden en uw indicatie kunt u een of meer dagdelen naar de dagopvang. Samen eten met dorpsgenoten. Een spelletje doen, de krant lezen, een gesprek, knutselen: er zijn allerlei activiteiten te doen. U kunt er even bijpraten en ook uw zorgvragen bespreken. Wilt u ’s middags rusten, dan kan dat ook – er zijn rustplekken beschikbaar. 

Indicatiestelling

U kunt dagopvang op verschillende wijzen aanvragen, welke in uw situatie het meest passend is:
• Heeft u dagopvang nodig als steuntje in de rug, om het dagelijks leven beter aan te kunnen? Dan kunt u via de gemeente om een beschikking vragen. De dagopvang wordt dan gefinancierd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wij werken hierin samen met de gemeente Barneveld.
• Met een Wlz-indicatie voor ‘zorg met verblijf’ kunt u naast zorg thuis ook gebruikmaken van de dagopvang. Ook bestaat de mogelijkheid voor particuliere inkoop van zorg. Dit kan zonder indicatie. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dagopvang bij Neboplus, neem dan contact op met ouderenadviseur Betty Groot Boerle of Gerda Huzen. 

Lees ook het interview met mevrouw Kuijt, die in Neboplus woont en de dagopvang bezoekt.