UNIEK: EEN NIEUWE MANIER VAN LEREN VOOR STUDENTEN !

Met ingang van september 2020 kunnen studenten een mbo-opleiding volgen door te werken en leren in de praktijk bij Neboplus in Barneveld. Dit heet de Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding (afgekort BGO) en bestaat uit een samenwerkingsverband tussen De Meerwaarde, MBO Amersfoort en Neboplus.

Het doel van de samenwerking is dat studenten een mbo-diploma niveau 2 of 3 kunnen behalen in Barneveld, zonder in klaslokalen les te krijgen. De leerlingen gaan werken in de dagelijkse zorg bij Neboplus en krijgen daar meteen ook theorie aangeboden door De Meerwaarde en MBO Amersfoort. 

Door de opleiding aan te bieden in een zorginstelling wordt een nieuwe stap gezet naar eenvoudig leren in de praktijk. Het opleidingsaanbod van De Meerwaarde wordt daarmee breder en de leerlingen ervaren direct wat het betekent om van waarde te zijn voor ouderen. 

Wil jij meer informatie over toekomstgericht leren en werken bij Neboplus waarbij je vanaf dag één van betekenis bent voor de bewoners? We willen jou helpen bij je ontwikkelingsperspectief!

Neem contact op met Hendrina Brugmans, projectleider, via hbrugmans@neboplus.nl. 

Lees ook het interview met student Julia Hakkenes voor ervaringen uit de praktijk!

Aanmelden voor de opleidingen kan in principe tot 1 juni 2020. Vanwege Corona wordt hier wel soepeler mee omgegaan en is eventuele latere aanmelding mogelijk. Er is ruimte voor maximaal 16 leerlingen.

Feest! Op 8 juli 2020 is de officiële samenwerkingsovereenkomst voor BGO -in aanwezigheid van wethouder Dorrestijn en wethouder Van Daalen- ondertekend door Bert Brand (De Meerwaarde), Aren van Heest (MBO Amersfoort) en Eunice van Zomeren (Neboplus).

In september hopen we de eerste studenten te verwelkomen bij Neboplus. Wil jij ook je mbo-diploma halen in de Barneveldse #beroepspraktijk? Er zijn nog BGO-plekken beschikbaar...