Wonen in een aanleunwoning

Eigenlijk woont u nog prima thuis, maar het onderhouden van een gezinswoning met ruime tuin wordt u toch echt te veel. Of misschien bruist u nog van energie, maar heeft uw partner meer ondersteuning nodig. Dan kan een aanleunwoning een uitkomst zijn. Het grote voordeel van deze woningen is dat hulp letterlijk ‘om de hoek’ is.

Drie kamers

Aan ons centrum zit een vleugel met ruim vijftig aanleunwoningen, dit zijn sociale huurwoningen. Neboplus verhuurt een deel van deze woningen. De andere woningen worden verhuurd door de Woningstichting Barneveld. Ze hebben allemaal een woonkamer, een grote en kleine slaapkamer en een balkon. Elk appartement heeft een open keuken en een ruime badkamer met aansluiting voor wasmachine. De woningen zijn bovendien voorzien van een alarmeringssysteem voor noodsituaties.

Voor wie?

Als u een zorgindicatie heeft, kunt u een aanleunwoning via Neboplus huren. Wij geven u daar de zorg die u nodig heeft. Zo kunt u prettig wonen met een steuntje in de rug. Misschien heeft u geen indicatie voor zorg, maar wilt u wel graag verhuizen naar een aanleunwoning? Dan kunt u een aanleunwoning bij Neboplus huren via de woningstichting. U kunt zich hiervoor inschrijven via Woningstichting Barneveld. Als u hier op termijn (thuis)zorg nodig heeft, kan Neboplus die geven. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze aanleunwoningen, neem dan contact op met ouderenadviseur Betty Groot Boerle of Gerda Huzen.

Bent u benieuwd wat bewoners over deze vorm van wonen en zorg zeggen, lees dan het interview met het echtpaar Van Losenoord.